René Stout

Laatste wijziging aan de website:25-4-2024.

Hallo, ik ben René Stout

Mijn hobby's zijn onder meer wandelen en fietsen in de natuur, fotograferen en bij blijven in de wereld van de automatisering.

Ik ben gepensioneerd, maar ik ben nog zeer actief op automatiseringsgebied.

Ik heb de opkomst van de homecomputer meegemaakt, het spelen met peek en poke op de Commodore 64, het worstelen met DOS, en later het werken met Apple, Windows en Linux. 

Ik werk sinds 2013 met Chromebooks, een verademing ten opzichte van het logge en (in mijn ogen) eigenwijze Windows.

Ik help veel mensen met vragen over en problemen met hun laptop, tablet en smartphone. Daarbij komt regelmatig de Chromebook ter sprake.
Ik merk dat veel mensen niet weten wat een Chromebook is, en áls ze er al van gehoord hebben, weten ze vaak niet wat je er wel en niet mee kunt doen.

Om mensen te informeren over Chromebooks, het internet, de Google Chrome browser en het werken met de Google Drive, heb ik de website overchromebooks.nl gemaakt.

De laatste tijd ben ik ook actief betrokken bij de overstap van verenigingen en stichtingen naar de Google Workspace-omgeving.

Mike van den Bos van chromebooksenzo.nl maakt podcasts. Ik ben zijn vaste gast. Je kunt de podcasts beluisteren op Spotify, Apple en Google.

Over het menu bovenin:

 Veel lees- en kijkplezier.